Kısa Sürede Teklifinizi Alın

TEKLİFİNİZİ İLETİN

Her Projeye Özel Profesyonel Çözümler

Artsis Mühendislik Elektronik güvenlik sistemleri, Zayıf akım teknolojileri, Bilgi ve iletişim teknolojileri, Otomasyon ve entegrasyon sistemlerinde konusunda tecrübeli personelleri ile hizmet vermektedir.

Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri


Yangın algılama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında tespit etmek, binada yaşayanları bu durumdan haberdar etmek, gerekli güvenlik birimlerine ve itfaiyeye haber vermek amacıyla kurulan hem can hem de mal korumaya yönelik sistemlerdir. Bütün güvenlik sistemleri önemli olmasına rağmen yangının bir binaya ve yaşayanlarına verebileceği zararlar düşünüldüğünde yangın algılamanın gerekliliği daha net anlaşılabilir.

Yangın algılama sistemleri, yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır. Binalarda farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek çok çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Günümüzdeki teknolojik yapılaşmada yüksek binalar, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler ve insanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yangın algılama sistemleri ile diğer güvenlik ve kontrol sistemleri arasında entegrasyon ihtiyacı ve seviyesi her geçen gün artmaktadır.

Karbonmonoksit Algılama ve Alarm Sistemleri


Karbonmonoksit Gazı ve Oluşturduğu Tehlikeler

Karbonmonoksit gazı kokusuz, renksiz ve fakat son derece tehlikeli ve zehirli bir gazdır. Ortamda belirli bir miktarın üzerinde bulunması durumunda teneffüs edilen süreye bağlı olmakla birlikte bayılma, hafıza kaybı hatta can kaybına bile neden olabilir. Arabaların egzoz kısmı ile ortama salınan karbonmonoksit gazı özellikle hava sirkülâsyonunun az olduğu kapalı otoparklar ve tünellerde belli bir birikimden sonra kritik seviyelere ulaşıp insan hayatını tehdit etmektedir.

UTC Edwards KM Serisi Gaz Algılama Sistemleri

Edwards karbonmonoksit gaz algılama sistemleri ile bina veya tesislerinizde bulunan otopark alanlarını koruma altına alıyoruz. UNE Standartlarına uygun şekilde üretilen ve sertifikalandırılan Edwards KM serisi gaz algılama sistemleri ile kapalı alanlardaki karbonmonoksit miktarı daha tehlikeli seviyelere gelmeden tespit edebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri


Seslendirme ve acil anons sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar.

Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı, hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

Acil anons sistemlerinin “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” gereğince 200 yataktan fazla kapasiteli tüm otellerde, 5000 m2’den büyük yapı inşaat alanı olan veya kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan tüm yapılarda ve yüksekliği 51.5 m’yi geçen tüm binalarda kullanılması mecburidir.

Kurulan sistemler, yangın algılama ve alarm, havaalanlarında kullanılan uçuş bilgi sistemleri gibi sistemlerle entegre olarak çalışabilmekte, otomatik anonslar ve bilgilendirme mesajları önceden programlanarak sisteme verilebilmektedir.

Seslendirme sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesini sağlamak değil, yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

Tesis ettiğimiz sistemlerde, tüm uluslararası güvenlik standartlarını sağlamanın yanı sıra, basit bir analog sistemden çok fonksiyonel dijital sistemlere kadar geniş bir ürün portföyüne sahip olmanın avantajlarını da müşterilerimize sunmaktayız.

Geçiş Kontrol ve Güvenlik Sistemleri


Geçiş kontrol sistemleri, modern binalarda giriş ve çıkışların denetimli ve izlenebilir olarak yapılması, kilit altında tutulması gereken yerler için anahtar kullanımının azaltılması, CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemleri de entegre edilerek bina güvenlik yönetiminin üst düzeyde sağlanması için kullanılırlar.

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veritabanlarının tutulmasını ve güvenlik senaryolarının uygulanmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır.

CCTV Kamera Güvenlik Sistemleri


Kameralar ve bunlara bağlı kayıt/kontrol donanımları çeşitli maksatlarla izlenmek istenilen mahallerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Video sistemlerinin en önemli amacı gelişen olayları izleyerek veya alarm sistemleri vasıtasıyla anında tespit etmek ve müdahale etmek olmakla birlikte yapılan kayıtları izleyerek daha sonradan olaylardan haberdar olmak ve delil elde etmek de mümkündür.

Yaygın olarak bilinen adıyla Kapalı Devre Televizyon (CCTV) sistemlerine bilgisayar ve network teknolojisinin devreye girmesiyle birlikte özel kablo ve kontrol donanımları kullanılması gereği ortana kalkmış ve açık bir platform haline dönüşmüştür. Video sistemlerinin diğer güvenlik, geçiş kontrol sistemleri ve bina kontrol sistemleriyle entegrasyonu kolaylaşmış hatta talep edilir hale gelmiştir.

Kameralar sadece videonun izlenmesi ve kayıt edilmesi ile kalmayıp bir takım yazılım ve donanımların eklenmesiyle operatör müdahalesine gerek kalmadan alarmlar üretebilir, çeşitli obje ve plakaları tespit edebilir hale gelmiştir. Kameraların değişik sektörlerde güvenlik ve güvenlik dışı maksatlarla kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır:

  • Akıllı Video İçerik Analizi Sistemleri
  • İnsan Sayma ve Raporlama Sistemleri
  • Plaka Tanıma Sistemleri

Akıllı EvOfis ve İnterkom Sistemleri


Giderek dijitalleşen günlük hayatımızda, en çok vakit geçirdiğimiz mekanlar olan evlerimiz ve ofislerimiz de bu dijital dönüşümü yaşıyor. Başta evlerimizin kendisi olmak üzere, kullandığımız her türlü ürün akıllı hale gelmeye başladı. Ancak hayatımızın çok önemli bir parçası bu dijital dönüşümü henüz yaşamadı. Bina içi haberleşmede kullandığımız, artık neredeyse her binada varolan diyafon sistemleri bu dönüşüme henüz ayak uyduramadı. Geleneksek diyafonların tümünün ortak noktası, estetikten uzak olup eski teknolojileri kullanmaları ve stabil çalışmamalarıdır. Artsis olarak, kullandığımız marka ve ürün grublarımızla interkom sistemlerinde dijital bir dönüşüm başlatarak bu sistemleri günümüz teknolojilerine uyumlu hale getirmeyi ve temel interkom özelliklerine ek yeni özellikler katmayı planlıyoruz. Artsis olarak tüm binaların temel ihtiyacı olan interkom sistemleri dijitalleştirecek, bu sistemler dijital dönüşümün merkezi haline getirecek ve temel interkom özelliklerinin yanında birçok yeni fonksiyon kazanarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıracağız.

Otel Kartlı Kilit Sistemleri


TV Sistemleri(SMATV)


Bina veya tesis kullanıcılarının, belirlenmiş içerik ve sayıda televizyon kanalını uydu alıcı (uydu receiver) olmadan ve herhangi bir dijital platforma (Digiturk, Dsmart vs. ) aylık yıllık abonelik ücreti ödemeden dairelerin veya otellerin odalarına gelen bir kablo üzerinden izlemesine olanak sağlar.

En fazla kullanılan alanlar; toplu konut, site, lojman ve rezidans, turizm tesislerinde otel ve tatil köyü, hastane ve okul gibi çok odalı yaşam birimlerinde uygun maliyeti ve kaliteli görüntü alması sebebi ile tercih edilir.

Merkezi televizyon sistemi ile çeşitli uydulardan alınan 24-60 sayıda TV ve radyo kanalı tek bir merkezde toplanarak, normal TV alıcılarından alınabilecek tipte analog sinyal olarak dağıtılabilir. Merkezi televizyon sistemi, yayının Televizyona verilmesi için herhangi bir ara cihaz kullanmadan (Receiver, decoder v.s.) gerek duymaz. Doğrudan yayın kablosu olan priz ile televizyon arası kablo bağlantısı yayını almak için. Bu özelliğinden dolayıdır ki kamu ve iş merkezleri başta olmak üzere büyük toplu konut alanları, oteller, hastanelerde bu sistemler en çok tercih edilmektedir.

Araç Geçiş Kontrol Sistemleri


Plaka Tanıma Sistemi 
Plaka tanıma sistemleri, dijital görüntüler üzerinden karakter tanımlaması yaparak araçlara ait plakaların okunması için kullanılan yazılım tabanlı teknolojilerdir. Araç takiplerinin yapılması için kullanılmakta olan birçok sistem mevcuttur. Fakat farklı uygulamalar için farklı donanımlar gerekebilir. Bütün araçların plaka bulundurma zorunluluğu olduğu göz önüne alındığında, plaka tanıma sistemlerinin kullanılması büyük kolaylık sağlamaktadır.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile sitelerin, kurumların kapalı/açık otoparklarına giriş yapan araçların yetkilerine göre bariyerlerden güvenli ve seri bir şekilde geçmeleri sağlanır. Böylece sadece yetkili araçların girişi sağlanmış olur ve yetkisiz araçların otoparkta yer kaplamasının önüne geçilmiş olunur.

Araçlara iliştirilen uzun ömürlü etiket veya kartlar okuyucu tarafından yetkilendirilir ve ancak izinli araçlar geçiş hakkına sahip olur. Araç sahiplerinin kumanda ya da anahtarlık kullanma gereksinimi de ortadan kalkmaktadır.

Offline özelliği sayesinde bir bilgisayara ihtiyaç duymadan 10.000 araç ve 150.000 geçiş kaydı tutularak geçiş yönetimi ve takibi yapılabilir.

Bariyer sistemleri

Bariyer sistemleri; araçların kontrolsüz girişleri engellemek ve  giriş-çıkışlarını kontrol altına almak için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir.

Araç geçiş sistemlerinde kullanılan bariyerleri şu şekilde sınıflandırabiliriz.

-Kollu Bariyer Sistemleri:

Yerleşim yerleri ve halka açık otopark giriş-çıkışlarını kontrol altına alabilmek için kullanılan bariyer sistemleri uzaktan kumanda, buton, kart okuyucu veya rfid sistemler kullanılarak geçiş kontrol sistemine entegre edilebilmektedir.

Konumlandırılacak alanın genişliğine göre kol boyu değişiklik göstermektedir.

Opsiyonel olarak bariyer sistemlerine; kırılan kol özelliği; kol altı perdesi, kol karşılık direği ve emniyet sensörü ilave edilebilir.

Bariyerlerimizin tamamı % 100 Türk malı olup hepsinin kolay kurulum ve montajı yapılabilmektedir.

-Mantar Bariyer Sistemleri:

Güvenlik önleminin en üst seviyede tutulması gereken alanlarda 100 km hız ile çarpan aracı durdurabilecek ve çalışmasına sorunsuz devam edebilecek bir sistemdir. İçerisinde bulunan hidrolik çalışma sistemi nedeniyle yoğun kullanıma uygundur. Kollu bariyer sistemlerinde olduğu gibi otomasyon sistemlerine entegre edilebilirler. Yapılacağı alana göre uygulanması gereken bariyer sayısı değişkenlik göstermektedir.